Era nových 2.0 produktů je tady!

Naše paliva obsahující sacharidy používala maltodextrin (komplexní sacharid) pocházející z kukuřice, což je ve skutečnosti velmi dobrý maltodextrin. Zjistili jsme však, že maltodextrin získaný z tapioky (kořen manioku) nabízí oproti maltodextrinu z kukuřice výhody, a proto jsme provedli změnu:

VÝHODY MALTODEXTRINU Z TAPIOKY:

  • Tapioka vyžaduje mnohem méně zpracování než kukuřice.

  • Na rozdíl od kukuřice v tapioce není žádný obsah GMO, takže i když všechen maltodextrin získaný z kukuřice, který jsme použili v našich produktech, byl testován na 0 ppb na GMO, použití tapioky nám tyto potíže ušetří.

  • Tapiokový maltodextrin má přirozeně nižší množství sodíku a vyšší množství přirozeně se vyskytujícího draslíku. Vzhledem k tomu, že většina lidí konzumuje příliš mnoho sodíku tak mít více draslíku a méně sodíku je jednoznačné plus.

  • Tapiokový maltodextrin má zásaditější pH než maltodextrin získaný z kukuřice. Vzhledem k tomu, že my sportovci jsme během cvičení „stroje produkující kyselinu“, je zásaditější pH během cvičení vysoce žádoucí vlastností/přínosem.

  • Tapiokový maltodextrin má nižší ekvivalent dextrózy (DE), což znamená nižší obsah mono a disacharidů (cukr s krátkým řetězcem) a mnohem vyšší procento obsahu polysacharidů (komplexních sacharidů) – v podstatě jde o „komplexnější“ komplexní sacharidy – pro ještě déle trvající energii a výdrž.

  • Tapiokový maltodextrin má stejný glykemický index (GI) jako jiné formy maltodextrinu, takže získáte rychle působící energii, kterou hledáte.