Elektrolyty

072020-header

NEPOSTRADATELNÁ SOUČÁST VÝŽIVY AKTIVNÍHO SPORTOVCE

STEVE BORN

V tomto období nejspíš trénujete na maximum nebo téměř na maximum, zatímco venku panují velmi vysoké teploty. Intenzivní trénink a horké počasí přitom výrazně zvyšují riziko svalových křečí, což nelze brát na lehkou váhu. Silné křeče mohou narušit průběh tréninku a vystavit vás takřka paralyzující bolesti. Pokud jste to už někdy zažili, určitě nechcete, aby se to opakovalo. A pokud jste toho zatím byli ušetřeni, snažte se, aby to tak zůstalo.

Z tohoto hlediska musíte při své výživě dbát na jednu velmi důležitou věc – na doplňování elektrolytů. Opakujeme to stále dokola, protože je to pravda: elektrolyty jsou jako motorový olej v automobilu: sice „motor“ nepohání, ale bez nich by nebylo možné zajistit hladký chod organismu. Správné fungování trávicího, nervového, kardiovaskulárního a svalového systému (což v tomto případě znamená i předcházení křečím) závisí na přiměřené hladině elektrolytů.

Nečekejte, až vás přepadnou křeče, stejně jako nečekáte na úplné vyčerpání, než se najíte, nebo na dehydrataci organismu, než se napijete, a dbejte na dostatečný a pravidelný přísun těchto důležitých minerálů.

ENDUROLYTES – Prvotřídní složení, různé možnosti, dokonalá péče.

Nezáleží na vaší hmotnosti, tělesném typu a fyzické kondici ani na tom, jak šíleně náročný trénink jste si naplánovali v jakémkoli počasí, kterým vás může Matka příroda překvapit. Přípravky Endurolytes od Hammer Nutrition vám dodají všechny potřebné minerály!

Endurolytes – Původní širokospektré složení je pro tisíce sportovců stále jasnou volbou. Proč? Protože tento přípravek s dokonale vyváženými elektrolyty funguje! Endurolytes je pro snazší dávkování dostupný v kapslích. Složení s nízkým obsahem soli (chloridu sodného) je vhodné pro všechny, kteří si hlídají příjem soli ve stravě.

• Dávkování: Nejlépe je začít s 1 kapslí na každých 25 kg tělesné hmotnosti/hodinu s tím, že je možné (a dokonce vám to doporučujeme) snížit nebo zvýšit dávkování dle náročnosti aktivity a/nebo okolní teploty. První dávka 30 minut před zahájením fyzické aktivity, další dávky vždy po hodině.

Endurolytes Extreme – Pokud jsou klimatické podmínky příliš náročné (tj. vyšší teplota či vlhkost vzduchu, než jste zvyklí), je čas účinně zareagovat! Přípravek Endurolytes Extreme obsahuje stejné množství elektrolytů jako ostatní přípravky Endurolytes, ale v každé kapsli je obsaženo třikrát více soli (chloridu sodného) a draslíku než v kapsli s původní recepturou, což pomáhá kompenzovat vyšší ztráty těchto minerálů. Přípravek Endurolytes Extreme je vhodný pro sportovce, kteří jsou zvyklí hodně solit (alespoň do té doby, než omezí příjem soli na zdravější hodnoty), neboť ti jsou kvůli svým stravovacím návykům při fyzické námaze vystaveni větším ztrátám tohoto minerálu.

• Dávkování: Každou hodinu 1-2 kapsle. První dávka 30 minut před zahájením fyzické aktivity, další dávky vždy po hodině.

Endurolytes Fizz – Pokud z jakéhokoli důvodu nechcete užívat kapsle, je tu pro vás přípravek Endurolytes Fizz. Stačí tyto rychle rozpustné šumivé tablety přidat do lahve s vodou a už máte lahodný širokospektrý elektrolytický nápoj bez obsahu cukru.

• Dávkování: ½ tablety Endurolytes Fizz odpovídá přibližně 1 kapsli přípravku Endurolytes. Začněte proto užívat ½ tablety na každých 25 kg tělesné hmotnosti. Vždy mějte po ruce další tablety Endurolytes Fizz nebo kapsle Endurolytes jako záložní rezervu pro případ, že by vám předem připravený nápoj z přípravku Endurolytes Fizz z nějakého důvodu nestačil.

Endurolytes Extreme Powder – Všechny přednosti kapslí Endurolytes Extreme ve snadno rozpustném prášku. Přípravek Endurolytes Extreme Powder se snadno a dokonale rozpouští a výsledkem je nápoj s jemnou přírodní příchutí melounu. Může se smíchat s čistou vodou nebo s jakýmkoli iontovým nápojem dle vaší individuální potřeby. Díky jemné chuti se dá popíjet celý den a jelikož nezanechává žádné usazeniny, můžete ho konzumovat v jakémkoli vodním vaku nebo v jakékoli lahvi.

• Dávkování: 1-2 odměrky/hodinu. První lahev začněte upíjet 10-15 minut před začátkem fyzické aktivity. Po hodině byste měli mít dopito a začít s další lahví. Vždy mějte po ruce kapsle Endurolytes Extreme jako záložní rezervu pro případ, že by vám předem připravený nápoj z přípravku Endurolytes Extreme Powder z nějakého důvodu nestačil.


Dále vám doporučujeme přípravek HEED, špičkový iontový nápoj od Hammer Nutrition. Každá odměrka obsahuje 110 kalorií a tolik elektrolytů, kolik najdete v jedné kapsli Endurolytes. Přípravek HEED můžete dávkovat podle své tělesné hmotnosti. Ta vám spolu s klimatickými podmínkami napoví, zda je třeba tuto výživu každou hodinu ještě doplnit kapslemi Endurolytes či nikoli.

SHRNUTÍ
Přípravky Endurolytes, Endurolytes Fizz, Endurolytes Extreme a Endurolytes Extreme Powder od Hammer Nutrition pokryjí tělesnou potřebu nepostradatelných minerálů, čímž optimalizují mnohé funkce organismu, zlepšují sportovní výkon a pomáhají předcházet nepříjemným komplikacím, souvisejícím s nerovnováhou či nedostatkem elektrolytů. Ať už venku panuje jakékoli počasí, jeden z přípravků Endurolytes od Hammer Nutrition vám dodá všechny potřebné minerály!