Hammer Gel již 24 let úspěšně na trhu

2003_HammerGel
 
STEVE BORN  
 
V roce 1995 mi Brian Frank, majitel Hammer Nutrition (tehdy známé jako E-CAPS), poslal poštou nějaké zapečetěné sáčky. Ve svém dopise uvedl, že vyvíjí nové „palivo“ koncentrovanější než sportovní nápoj a chtěl, abych to vyzkoušel ve svém tréninku. "Vyzkoušejte to a dejte mi ASAP vědět“.
 
"Nejprve jsem si nebyl jistý, jak tyto bílé sáčky použít. Nebyl tam uveden žádný návod, žádné logo, žádný název produktu ani chuť. Byly to jen zapečetěné sáčky z odolné fólie a uvnitř nějaká hustá tekutina. Ale protože Brian si získal moji důvěru už dávno - nejprve svými počátečními nabídkami doplňků - Race Caps a Enduro Caps, a poté svým úžasným „palivem“ na dlouhou vzdálenost - Sustained Energy, věděl jsem, že cokoli bude v těchto sáčcích, je něco co se vyplatí vyzkoušet.“
 
Začal jsem trénovat a roztrhl jeden ze sáčků. "Hmmm." Vypadá to jako těsto na palačinky, “řekl jsem si,„ jen ne tak hustý. “ Protože na bílém obalu nebyla uvedena žádná příchuť, nevěděl jsem, co mě čeká, dokud jsem neochutnal. Ukázalo se, že se jedná o vanilku, výjimečně lahodnou vanilku.
 
"Ty bláho! To chutná skvěle!“ Nevědomky jsem řekl nahlas, když jsem pokračoval v tréninku a během následujících dvou hodin jsem spotřeboval další tři sáčky. (Jak jsem zjistil, Brian mi dal i příchuť čokolády, která byla naprosto perfektní!) Dodaly mi dlouhotrvající energii a neměl jsem vůbec žádné problémy se žaludkem.
 
Jakmile jsem dokončil trénink, hned jsem volal Brianovi. "Tato věc je úžasná, chutná skvěle a já jsem měl fantastický trénink!" Mohu dostat další? Chci to používat pořád! “ Brian samozřejmě souhlasil s odesláním dalších prototypů. "Je to nový energetický gel, Steve, a vaše zpětná vazba mi potvrzuje, že vytrvalostní sportovci z nich budou mít opravdu prospěch," řekl.
 
O několik měsíců později byl k dispozici Hammer Gel. A od svého uvedení na trh si z něj udělalo bezpočet vytrvalostních sportovců „základ k tankování“, a to z jasného důvodu!  
 
Hammer Gel může vypadat podobně jako mnoho jiných energetických gelů co jsou na trhu, ale teprve co je uvnitř, to se počítá! Jiné energetické gely se často vyrábějí se spoustou přidaných rafinovaných cukrů, s velkým množstvím kyseliny citronové, zahušťovadel, jako je xantanová guma a gellanová guma (Proč? Na co?), umělých příchutí a barviv - všechny tyto složky předvídatelně vedou k různým problémům se žaludkem a neplánovaným výletům do TOITOI.
 
Hammer Gel je jiný! Obsahuje komplexní sacharid maltodextrin, který poskytuje následující výhody:
 
Rychle působící energie. Glykemický index (GI) maltodextrinu je 100, tedy stejný jako čistá glukóza, takže rychle zvyšuje hladinu cukru v krvi a energii. Během cvičení a bezprostředně po něm je sacharid s vysokým GI přesně to, co chcete.
 
Trvanlivější energie. Většina rafinovaných cukrů, jako je glukóza a sacharóza, poskytuje rychle působící energii. Bohužel je to energie s velmi krátkou životností, po které následuje dramatický pokles hladiny energie. Běžně se označuje jako „vzestup a pád“, což je nejnepříjemnější způsob, jak projít tréninkem nebo závodem. A naopak, maltodextrin používaný v Hammer Gel nejen zvyšuje energii rychle, ale také ji udržuje po delší dobu, před tím než p-o-s-t-u-p-n-ě poklesne.
 
Více kalorií pro energii. Tělo může účinně trávit větší objem kalorií z komplexních sacharidů než z rafinovaných cukrů. Mít k dispozici více kalorií pro výrobu energie je jasná výhoda, zejména pokud jsou snadno stravitelné, což komplexní sacharidy jsou. Pokud byste chtěli přijmout stejné množství energie z rafinovaných cukrů, jako jsou vám schopny dodat komplexní sacharidy, pak jediná věc, kterou získáte, je řada velmi nepříjemných žaludečních problémů, které by mohly úplně zničit vaše cvičení nebo závod.
 
To je důvod, proč většina příchutí Hammer Gel neobsahuje žádné přidané cukry. Ty, které je mají - hlavně příchutě obsahující ořechy - mají pouze asi gram nebo dva tapiokového sirupu, který pomáhá vyrovnat pH produktu. Totéž platí pro kyselinu citronovou; obsahuje ji pouze několik příchutí a ty, které ji mají, obsahují pouze stopové množství. Žádná z příchutí Hammer Gel neobsahuje žádná umělá sladidla nebo zahušťovadla, nikdy je neobsahovaly ani nikdy nebudou.
 
Už téměř dvě a půl desetiletí, Hammer Gel stanovuje laťku v poskytování kvalitní energie pro sportovce v koncentrované formě. Na dnešním trhu zaplaveném energetickými produkty s obsahem cukru zůstává Hammer Gel jedinečně formulován tak, aby zajistil špičkový atletický výkon – a to pokaždé!