Hořčík v hlavní roli

MG

Ať už jako vrcholoví, či rekreační sportovci byste měli pamatovat na dostatečný příjem minerálů, které si tělo nedokáže samo vytvořit.

Měli byste věnovat pozornost tomu, v jaké formě hořčík přijímáte, protože ne všechny komerční produkty vám zaručí snadnou vstřebatelnost a požadovaný účinek.

Hammer Essential Mg má jedinečné složení a obsahuje organicky dostupné formy hořčíku, které vaše tělo dokáže dobře vstřebat a na maximum využít.

Důležitost hořčíku pro lidský organismus lze těžko přecenit. Jeden odborník na výživu tento prvek nazval „klíčem ke zdraví a životu“. Podle Národního institutu zdraví „více než 300 enzymů živých organismů používá ionty hořčíku pro svou činnost, která reguluje různé biochemické reakce“. Smršťování svalů, nervové funkce, metabolismus sacharidů, aktivace ATP, proteosyntéza, srovnání krevního tlaku a hladiny cukru v krvi, to jsou jen některé příklady procesů, pro které je přítomnost této minerální látky životně důležitá. Hořčík navíc podporuje zvyšování hladiny „hodného“ HDL cholesterolu a snižuje hladinu „špatného“ LDL cholesterolu v plazmě tím, že brání jeho oxidaci. Nedostatek hořčíku je spojován s mnohými nemocemi, jako je kardiovaskulární onemocnění, hypertenze, hypoglykémie a inzulinová rezistence, cukrovka 2. typu, ledvinové kameny, osteoporóza, astma, zánět ozubice a deprese.

Působení a účinky hořčíku:
– pomáhá udržovat lidské tělo v dobré fyzické i psychické kondici
– zlepšuje energii a vytrvalost
– zlepšuje spánek
– odstraňuje ranní neodpočatost (nedospanost)
– působí proti křečím, posiluje nervovou soustavu (v kombinaci s vápníkem působí hořčík jako přirozený uklidňující prostředek)
– tlumí bolesti hlavy, prodlužuje a zlepšuje účinek léků proti bolesti
– zlepšuje nehty, vlasy a zuby
– reguluje množství cholesterolu (s lecitinem a vitamínem B6)
– brání vzniku močových kamenů