Přípravek nejvyšší kvality vám zaručí dlouhotrvající energii

1907Gel

STEVE BORN 

Na trhu je spousta energetických gelů. Hammer Gel možná na první pohled vypadá podobně, ale svým obsahem se značně liší! Stačí porovnat etikety. Pokud ve složení nějakého energetického gelu najdete slova končící na „-óza“ (například „glukóza“), znamená to, že obsahuje mnoho jednoduchých cukrů (navíc složky jako „třtinový sirup“ nebo „med“ také patří mezi jednoduché cukry).

Jednoduchým cukrům bychom se však měli vyhýbat! Kromě četných vážných zdravotních komplikací způsobují prudké výkyvy energie a zažívací problémy.
Hammer Gel naopak obsahuje složené sacharidy (maltodextrin) a jen stopové nebo nulové množství přidaných cukrů, takže nabízí potřebnou rychlou a dlouhotrvající energii a na rozdíl od jiných energetických gelů nezpůsobuje zažívací potíže.

Proč je maltodextrin tak dobrým pomocníkem při výrobě energie?

  • Maltodextrin má glykemický index 100, tedy stejný jako glukóza (100) a vyšší než sacharóza (58-65) a fruktóza (12-25). Zvyšuje hladinu krevního cukru stejně rychle jako glukóza a rychleji než ostatní jednoduché cukry, takže téměř bezprostředně po konzumaci dodá potřebnou energii.
  • Maltodextrin organismu umožňuje přijmout větší množství kalorií než jednoduché cukry a nezpomaluje průchod potravy trávícím traktem. Riziko zažívacích potíží je tak sníženo na minimum (žádné nadýmání!) a organismus dostane více kalorií, ze kterých si vytvoří potřebnou energii. Jeden odborník na výživu to vystihl takto: „Maltodextrin umožňuje spolykat více energie v menším množství.“
  • Maltodextrin poskytuje vyrovnanější a déle trvající energii než jednoduché cukry a jeho konzumaci neprovází „vzestup a pád“, typický pro jednoduché cukry.

Některé přípravky s obsahem složených neboli plnohodnotných sacharidů obsahují často velké množství jednoduchých cukrů typu glukózy, sacharózy nebo fruktózy, ale jednoduché a složené sacharidy organismus tráví jiným způsobem. Jednoduchým cukrům vyhovuje složení tělesných tekutin (osmolalita) a účinně se tráví pouze v málo kalorickém roztoku s obsahem 6-8 % cukru. Naopak maltodextrin se lépe tráví v kaloričtějším, 15-18% roztoku.

Pokud tedy smícháte značné množství jednoduchých cukrů se složenými sacharidy, znemožníte organismu účinné trávení obou typů sacharidů.
Hammer Gel v naprosté většině případů neobsahuje ŽÁDNÉ přidané cukry. Jednotlivé příchutě neobsahují žádné přidané cukry a pokud ano (jedná se většinou o oříškové příchutě), jedná se pouze o gram nebo maximálně dva gramy tapiokového sirupu, který pomáhá vyrovnat pH přípravku.

Chcete z tréninku a závodů dostat maximum? „Dobíjejte se“ nejkvalitnějšími zdroji energie, nikoli cukry nabitými sladkostmi, přestrojenými za energetické gely. Hammer Gel je špičkový přípravek, který vašemu organismu umožní podat ty nejlepší výkony!