Sportovní nápoj bez přidaného cukru určený pro výjimečný výkon

Heed

Napsal STEVE BORN 

Podívejte se na hlavní nutriční údaje u přípravku HEED a všimněte si několika opravdu důležitých věcí týkajících se složení sacharidů:

Hammer HEED_Citron-Limetka

1) Zdrojem našich sacharidů je maltodextrin, což je komplexní sacharid, kterého je v jedné porci 27 gramů.
2) V těchto 27 gramech jsou 2 gramy sacharidů, které jsou klasifikovány jako cukr ve smyslu toho, že jde o jednořetězcové nebo dvouřetězcové molekuly.
3) Přípravky neobsahují ŽÁDNÉ přidané cukry.

Nejprve je třeba říct, že je použití maltodextrinu nepochybně důležité, protože:
Vaše tělo je schopno efektivněji strávit více kalorií z maltodextrinu, než je schopno z jednořetězcových nebo dvouřetězcových molekul cukrů (neboli „jednoduchých cukrů“).

Energie působící ihned dodaná z maltodextrinu je uvolňována postupně, vyváženě, konzistentně (nedochází k velkým výkyvům energie) a vydrží déle než cukr.
Čísla dvě a tři jsou vzájemně propojena. Jsou důležitá, protože rozlišují, zda je cukr (definován jako jednořetězcová nebo dvouřetězcová molekula) „součástí celku“ jako fruktóza, která se nachází v ovoci ve své přirozené podobě, nebo se přidá jako samostatná složka do přípravku.

Maltodextrin, který používáme v přípravku HEED, a naše jiná „paliva“ obsahující sacharidy jsou škrobové sacharidy s obsahem několika molekul sacharidových řetězců, především tedy pentasacharidy, které jsou definovány jako „pětistranné komplexní sacharidy s jedinečnými vlastnostmi, které umožňují maximální přeměnu energie“. Jako součást celé matice maltodextrinu bude vždy malé množství jednořetězcových nebo dvouřetězcových molekul cukrů (monosacharidy, disacharidy). Protože se však přirozeně objevují jako součást celého komplexu struktury sacharidů a nelze je přidat samostatně, je tělo schopno maltodextrin využít jako zdroj paliva efektivněji.
Pointa je v tom, že tělo reaguje příznivěji na cukr s krátkým řetězcem, pokud je součástí celé matice sacharidového zdroje, na rozdíl od toho, když je do přípravku přidán samostatně.

Podívejte se, jaké mají sportovní nápoje nutriční údaje. Je to tak, že jsou buďto zcela složeny z jednoduchých cukrů nebo jsou cukry přeplněny. Ať už je to jakkoliv, nápoj s glukózou, sacharózou (včetně cukrové třtiny a kokosového cukru), dextrózou, fruktózou a s dalšími složkami s koncovkou –óza vám nemůže dodat tak kvalitní energii, kterou poskytuje přípravek HEED. Navíc jsou pro vaše zdraví všechny ty cukry naprosto devastující.

Oslazen pouze zdravými sladidly (stévie a xylitol) a bez umělých složek, které by obsahovaly kyselinu ničící zubní sklovinu a vyvážený celou škálou elektrolytu (který není přeplněn sodíkem), je přípravek HEED bezesporu králem sportovních nápojů.

Po představení přípravku HEED jsme s naprostou jistotou konstatovali, že „nijak nepřeháníme, když řekneme, že věříme, že přípravek HEED vyrazí dveře z pantu jakéhokoliv sportovního nápoje, který je na trhu dostupný”. O 15 let později je toto konstatování stále 100 % pravdivé. 
Před lety, kdy nesčetné množství sportovců a aktivních lidí vykřikovalo: „Už toho bylo dost! Chceme lepší sportovní nápoj, který opravdu funguje a také dobře chutná!“ jsme jej uvedli na trh. Od toho dne byl přípravek HEED a nadále je vynikající zdravou a vysoce efektivní alternativou pro sportovní nápoje. S obsahem pouze příznivých látek (v efektivním množství!) a bez přidaných cukrů a zbývajících výše zmíněných odpadních látek je přípravek HEED přesně to, co opravdu chcete a potřebujete!