Správná výživa posune vaše výkony o metu dál. Ultra běžec Martin Nytra a jeho zkušenost s produkty Hammer Nutrition

HammerNutritionMN

Napsal MARTIN NYTRA

Vidíte všechny ty kopce okolo? Já se snad samým štěstím zblázním! Na který mám vyběhnout první, stihnu je zdolat všechny za jeden den, kolik kilometrů dnes zvládnu?
Tak takhle funguje má hlava, když dorazím do hor!

Běhání nalehko skýtá mnohá úskalí a tím hlavním je, jak sbalit vše potřebné na celý den do malého běžeckého batohu?! Obzvláště s jídlem to je komplikované, být dostatečně hydratován a nefungovat jen na jednoduchých cukrech. Osobně jsem zkusil, co se dalo a vždy se našlo nějaké to ALE.
Proto když se mi ke konci minulého roku naskytla příležitost zkusit produkty od Hammer Nutrition, neměl jsem co ztratit a šel do toho. Zhruba po 2 měsíčním intenzivním testování mohu říci, že jsem výsledkem opravdu mile překvapen!
Když mi bylo poprvé řečeno, že mohu svůj 5-6 hodinový trénink či dokonce závod odběhnout pouze na kombinaci práškových nápojů HEED a PERPETUEM, tak jsem si to nějak nedovedl představit. Ale jsem zvídavá bytost, která ráda experimentuje.
Nejdříve jsem zkoušel, jak bude tělo fungovat na produkty do 2 hodin zátěže. Otestoval jsem nejrůznější příchutě gelů, FIZZ tablet a ve finále i nápoje HEED. Tělo reagovalo skvěle, neměl jsem potřebu nic doplňovat, cítil energii. A hlavně mi vše chutnalo, což při ultra závodech po 10 hodinách pohybu dost ocením.
Pak přišel opravdový test v podobě několika 5ti hodinových tréninků, kde jsem zariskoval a kromě namíchaných nápojů jsem si s sebou nic nebral. Dávkování jsem si lehce upravil dle sebe, ale vše sedlo až neuvěřitelně skvěle.
Při dlouhých aktivitách jsem měl vždy problém s pravidelným doplňováním energie. Člověk si chce užít běh a ne co každých 30 minut něco žvýkat, aby měl dostatek energie. Kdežto teď si každou chvilku srknu z lahve a udržuji tělo v pohybu, aniž bych se musel omezovat myšlením nad tím, kdy si mám dát další sušenku…
PERPETUEM je pro mě opravdové „perpetuum mobile“ co mě drží v pohybu a už teď se těším na dubnový závod na Madeiře!